vineri, 28 august 2015

3 forme de baza pentru decoratiunile cu baloane

De multe ori este destul de greu sa te hotarasti asupra decorului de baloane de la evenimentul pe care il organizezi.
Cu atat de multe posibilitati si combinatii de decoratiuni, alegerea unui decor potrivit devine o sursa de stres.


Ce vei gasi in articol:


Vei afla detalii despre cele trei decoruri de baza realizate din baloane; unde si cum sunt realizate; ce ti se potriveste cel mai bine pentru evenimentul tau.

Sa incepem!

Cand incepi sa decorezi un eveniment cu baloane, te simti coplesit de diversitatea decoratiunilor si combinatiilor de baloane ce pot fi realizate. Insa, toate decoratiunile cu baloane au la baza lor trei forme de baza:

- buchete din baloane cu heliu;

- arcada din baloane;

- coloane din baloane.



Buchete din baloane cu heliu


Buchetele din baloane sunt folosite in mod obisnuit ca decor pentru mesele invitatilor. Se aseaza in centrul mesei si constituie un decor simplu si, in acelasi timp reusit. Buchetul este alcatuit din 2 pana la 9 baloane cu heliu, legate cu rafie sau fundite usoare, aranjate la diferite inaltimi si legate de o greutate care sa le imobilizeze pe centrul mesei.
Ce poti folosi ca si greutati: aranjamentul floral (daca exista pe masa), un balon cu apa (varianta cea mai ieftina), un balon cu nisip sau orice decor existent pe masa invitatilor care este destul de greu sa tina toate baloanele pe loc.
Buchetele de baloane cu heliu sunt ideale pentru decorul meselor invitatilor. Buchetele pot fi realizate din baloane din latex, baloane din folie sau combinatie intre cele doua variante. Baloanele vor fi umflate cu heliu, de aceea trebuie mare grija in alegerea variantei: in timp ce baloanele de folie rezista (vor pluti) pana la 14 zile, chiar si cele mai bune baloane de latex nu vor pluti mai mult de 12 – 20 ore. Insa poti utiliza un gel special pentru baloanele de latex care le mareste mult timpul de plutire (de pana la 10 ori). Gelul se numeste “hi float” si se introduce in interiorul balonului.


Arcada din baloane


Scopul principal al arcadelor din baloane este sa treci pe sub ele – sa marcheze o intrare / iesire. Bineinteles ca ele mai pot fi utilizate sa incadreze o scena sau un ring de dans sau pot atrage atentia asupra prezidiului (la nunta), asupra copilului (la botez), asupra mesei de copii (la o petrecere de copii).
Arcada de baloane poate fi realizata cu baloane umflate cu aer sau cu baloane umflate cu heliu.
Arcada din baloane cu heliu este realizata dintr-un singur rand de baloane insirate pe o guta transparenta, aproape invizibila, decorul dand impresia unor perle insirate. Capetele sunt legate de greutati asemanatoare celor de la buchetele de baloane cu heliu, insa un pic mai grele fata de ele si fixate pe podea. Se folosesc de obicei baloane cu apa sau umplute cu nisip, ce pot fi decorate usor.
Cu aceste arcade din baloane cu heliu (folosite de obicei la nunti sau botezuri) poti crea efecte spectaculoase cu putin efort. Singurul dezavantaj este durata de plutire mica a baloanelor din latex umflate cu heliu.



Daca vrei ca decorul sa reziste mult mai mult timp, poti folosi baloane din folie sau poti opta pentru varianta arcadei din baloane umflate cu aer.
Insa, acest tip de decoratiuni (arcade din baloane cu aer) necesita necesita un volum mai mare de munca si un timp mai indelungat de realizare. In plus, in functie de particularitatile locatiei, poti avea nevoie de un cadru (din pvc) si baze de fixare la capete.
Arcada de baloane cu aer poate fi realizata pe sectiuni de 3, 4 sau 5 baloane. Poti alege de asemenea baloane de culori diferite si, in functie de modul in care le aranjezi, poti realiza decoruri spectaculoase.
In functie de dimensiunea arcadei trebuie sa umfli destul de multe baloane. Din experienta mea, o arcada de 7 – 8 metri consuma 170 – 200 de baloane. Deci efortul este unul considerabil. Iar ca timp, o singura persoana experimentata realizeaza o arcada in aproximativ 45 – 60 minute, cu o pauza binemeritata. La acest volum de munca trebuie sa ai uneltele necesare: o pompa manuala sau un aparat electic de umflat baloane (compresor).



Pompa manuala pentru baloane este ieftina si poate fi achizitionata pentru un eveniment, insa daca planuiesti sa decorezi mai multe evenimente, un compresor electric este obligatoriu. Il poti cumpara sau il poti inchiria de la firme specializate.
Un alt tip de arcada din baloane cu aer este arcada “link-o-loon”. Este realizata din baloane speciale ce au la capete cate 2 sau 4 prelungiri ce se pot lega intre ele. O poza cu astfel de arcada este mai jos. Este o arcada mult mai simplu de realizat, iar efortul depus este unul mediu. Rezultatele pot fi uimitoare prin combinatia de culori, variantele de realizare (formele)  fiind limitate.


Coloane din baloane


Coloanele din baloane se pot aseza la intrarea in locatie sau in lateralele prezidiului la nunta sau botez. De asemenea sunt un decor deosebit si modalitati de a atrage atentia asupra ringului dedans sau pentru a decora megazine si spatii comerciale.
In mod obisnuit coloanele sunt realizate din baloane umflate cu aer. In plus exista si cateva elemente invizibile, dar importante:
- un suport pentru coloana de baloane, de obicei o teava de plastic sau metal;
- o baza in care sa fie introdus suportul.

Coloanele sunt realizate din sectiuni de 3, 4 sau 5 baloane, atasate rand pe rand de suport. Poti folosi baloane mai mari la baza coloanei si in varf, iar la sectiunea mediana poti utiliza baloane mai mici – astfel apare o coloana “reala”, un decor apreciat, usor de realizat dar impresionant.
Finiseaza coloana in partea de sus (in varf) cu un artificiu spectaculos, un balon introdus in alt balon (mai mare si transparent). Efectul este garantat.
Cele mai bune baloane pe care le poti folosi pentru varful coloanei sunt cele de la Qualatex - www.qualatex.com.

Si la aceste decoratiuni, cantitatea de baloane este destul de mare, deci si volumul de munca este considerabil. Inchirierea unui compresor electric este necesara. Pentru baloanele mai mici poti folosi o pompa manuala, insa pentru baloanele mai mari, in special cele din varful coloanei, nu este recomandata folosirea pompei manuale.
Daca nu gasesti un suport adecvat pentru coloane, ca alternativa poti umfla baloanele de la baza coloanei cu aer, in timp ce baloanele din partea de sus le poti umfla cu heliu. Astfel, coloana se va sustine singura, nefiind nevoie de un suport.




Daca decorul trebuie sa reziste doar pentru o zi, aceasta coloana realizata din baloane combinate, umflate cu aer si heliu este alegerea optima. Iti salveaza timp si te scuteste de munca in plus (pentru realizarea suportului). In acelasi timp, tine cont ca heliul este un gaz scump iar timpul de plutire este mai scurt.
Avantajele coloanei combinate – nu necesita suport, poate fi realizata repede;
Dezavantaje – costa mai mult, rezista 8 – 16 ore.

Concluzie


Sunt sigur ca dupa ce ai parcurs articolul, realizarea decoratiunilor cu baloane nu ti se mai pare o treaba foarte grea. Daca iti plac baloanele, insa nu vrei sa-ti realizezi singur decorul, poti sa ma contactezi.
Te poti inspira din evenimentele reale pe care le-am organizat: baloane heliu si baloane botez.
Pentru orice detalii ma poti contacta telefonic sau lasa un comentariu. Raspund repede!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...