vineri, 14 august 2015

Vrei baloane cu heliu sau baloane de botez? 5 sfaturi pentru o alegere... inteleapta

Ai un nou membru in familie?
Unul mic care a devenit centrul universului tau? In primul rand felicitari. Apoi te gandesti ca ai un botez de organizat.
Incepi cu o lista de invitati, te intrebi daca vor veni la botez, mai tai din lista, apoi iti mai aduci aminte de alte rude si, in final stabilesti un numar de invitati. In functie de numarul invitatilor cauti restaurant, biserica, hainute de botez, trusou de botez, lumanare, fotograf, cameraman, poate un dj si lasi pe final decoratiunile de botez.
Stiu sigur ca asa se intampla pentru ca scriu din propria experienta. Si am trecut de 2 ori prin ea!

De obicei, cautarea unui decor pentru botez este lasat pe ultima suta de metri. Si multi decoratori stiu acest lucru. De aceea, de multe ori cer preturi foarte mari pentru clientii grabiti.

Ca sa nu cazi si tu in aceasta capcana, mai jos gasesti cateva sfaturi.


1. Alege un profesionist!


Desi pare un domeniu distractiv si usor, baloanele si tot ce tine de decorul cu baloane (baloanele cu heliu, baloanele pentru botez, baloanele pentru petrecerile de copii, aniversarile, lansarile si petrecerile de firme) au secretele lor, pe care le vei cunoste doar lucrand mult cu ele.

Vrei ca baloanele cu heliu sa pluteasca pana la finalul petrecerii? Vrei ca baloanele de botez sa fie admirate de invitati? Atunci alege un decorator profesionist. Cum ne dam seama de un profesionist? Trecem la punctul urmator:

2. Consulta portofoliul!


Orice decorator are un site. Mai simplu,mai colorat sau mai complicat. Dar are un site. Pe site sigur vei gasi un portofoliu, o serie de poze de la evenimente pe care le-a decorat.
Daca pozele iti plac si decorurile din fotografii (fie ca sunt baloane cu heliu, baloane de botez sau alte decoruri din baloane) par profesioniste, atunci contacteaza-l si cere mai multe detalii.

3. Fii relaxat!


Chiar daca ai evenimentul in scurt timp, nu arata sau mentiona acest lucru atunci cand contactezi un decorator. In primul rand cere detalii despre oferta lui, preturi si mai apoi mentioneaza data botezului.

Exemplu de abordare gresita: „Am nevoie neaparat de niste baloane cu heliu in 3 zile la restaurant! Sincer am uitat de ele si vreau sa fie frumos. Ma cam grabesc, ma poti ajuta?

Cum trebuie inceputa convorbirea: „Sunt interesat de oferta dvs de baloane cu heliu si baloane de botez. Ma intereseaza 50 de baloane cu heliu si o arcada de baloane la intrare. As vrea sa stiu daca puteti realiza aceste decoruri si la ce preturi”. Dupa ce afli preturile mentionezi data la care ai botezul.

4.  Cere detalii si fii atent la explicatii


Ai contactat un decorator si i-ai explicat ce doresti. Ce faci mai departe? Ceri detalii si esti atent la explicatii. Orice profesionist care doreste sa-si vanda marfa sau serviciile iti va da toate detaliile de care ai nevoie. Chiar daca vorbesti la telefon cu un furnizor se creeaza o relatie intre el si client.

Una este sa primesti multe detalii si sfaturi referitoare la cum sa decorezi restaurantul, si alta este cand primesti raspunsul: „Lasa-ma dom’le/doamna cu atatea intrebari, eu sunt meserias si stiu ce fac la restaurant”. Care crezi ca este profesionist?

5. Hotarati impreuna un decor si nu-l schimba (de multe ori)


Un exemplu in acest sens cred ca va lumina acest aspect. Sa presupunem ca faceti o comanda de 100 baloane cu heliu multicolore pe ringul de dans. Dupa cateva zile reveniti cu modificari: „vreau doar 50 de baloane cu heliu, 100 mi se par cam multe, se aglomereaza ringul de dans”. Mai trec alte cateva zile si iar se schimba comanda: „M-am mai gandit vreau 60 de baloane cu heliu pe ring dar le vreau doar albe si rosii, mi-au zis de la restaurant ca nu se potrivesc toate culorile”.

Un decorator se pregateste pentru fiecare comanda, daca schimbi comanda prea des este posibil:

- sa uite sau sa nu retina toate detaliile pentru ca le schimbi prea des;
- sa nu fie pregatit in ziua botezului cu toate materialele si baloanele de care are nevoie;
- sa-l superi pe decorator si sa renunte la comanda.

Concluzii

Daca ai citit cu atentie sfaturile de mai sus (si le aplici), atunci poti sta linistit. Vei avea la botez un decor minunat, profesionist realizat si, nu in ultimul rand, in preturi acceptabile.

Pentru alte detalii poti lasa un comentariu si-ti voi raspunde cat de repede. Mai poti sa te uiti si pe baloane cu heliu si baloane botez. Desigur ca poti sa te inspiri si din portofoliul meu: evenimente reale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...